ΤΑΡΤΑΡ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΤΑΡΤΑΡ ΜΟΣΧΑΡΙ

Ταρταρ ειναι ενα πιατο με ψιλοκομμενο ωμο μοσχαρισιο κρεας, μαζι με ενα ωμο κροκο αυγου. Βεβαια οι παραλλαγες στη παρασκευη του πλεον ειναι αμετρητες και ο καθενας μπορει να διαλεξει να κανει αυτο που ειναι πιο κοντα στις γευσεις του. Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι σερβιρεται ωμο (αυτο δεν αλλαζει).
Εμεις εδω θα κανουμε τη κλασσικη αυθεντικη συνταγη.


ΥΛΙΚΑ
  • 150γρ. μοσχαρισιο φιλετο
  • 2 αγγουρακια τουρσι
  • 1 κρεμμυδι
  • 1κ.γ καπαρη
  • 1κ.γ μαιντανο
  • 2κ.σ Worcestershire sause
  • 2κ.γ μουσταρδα  Dijon
  • 1 κροκος αυγου
  • Ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκοβουμε το μοσχαρισιο φιλετο πολυ μικρο (λιγο μεγαλυτερο απο κιμα)
  2. Ψιλοκοβουμε επισης το κρεμμυδι, τα αγγουρακια τουρσι, τη καπαρη και το μαιντανο.
  3. Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπολ και το μοσχαρι.  Προσθετουμε την Worcestershire sause, τη μουσταρδα, το ελαιολαδο, το αλατι και το πιπερι και ανακατευουμε παρα πολυ καλα.
  4. Φτιαχνουμε ενα μπιφτεκι με τα χερια μας και το φορμαρουμε στο πιατο με ενα τσερκι. πιεζουμε ελαφρα την επιφανεια του κ προσθετουμε απο πανω τον κροκο αυγου. 
  5. Σερβιρουμε ιδανικα με λιγο ξυδι κοκκινου κρασιου.
  6. Για στολισμα του πιατου προσθετουμε λιγη καπαρη οπως ειναι κ μερικες σταγονες Tabasco.

Σχόλια