ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Μια νηστισιμη κ πολυ ευκολη συνταγη για τις μερες της Σαρακοστης!!!




 Υλικα

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό μύδια φρεσκα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Άνηθο
  • Μαιντανο
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο


Εκτελεση

  1. Καθαρίζουμε πολυ καλά το σπανάκι, το πλενουμε 3-4 φορες και το αφήνουμε.
  2. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λοξές φετες.
  3. Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βράζουμε στο ζουμί τους, ώσπου να ανοίξουν καλά. Επειτα ξεχωρίζουμε την ψίχα από τα κελύφη τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε ώσπου να πέσει ο όγκος του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά τα υγρά του.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με μπόλικο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ψίχα από τα μύδια, τα σοτάρουμε και αυτά καλά και τα σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μείνουν με λίγα υγρά και προσθέτουμε το σπανάκι. Λιγο πριν κλείσουμε την εστία ρίχνουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο κ το μαιντανο.
  7. Σερβιρουμε με μπολικο λεμονι κ εξτρα ψιλοκομμενο ανηθο.


Σχόλια