ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
Σάλτσα πέστο
Χρησιμοποιώ το πέστο για ντιπ, σάλτσες και μαρινάδες, κάτι που με τον καιρό το μετέτρεψε σε απαραίτητο συστατικό της κουζίνας μου. Πλέον φροντίζω πάντοτε να υπάρχει τουλάχιστον ένα βάζο στο ντουλάπι. Μέσα από πειραματισμούς, δημιούργησα αυτή την εύκολη συνταγή 10 λεπτών που πάντα ξετρελαίνει. Δοκιμάστε το και μη διστάσετε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!
Χρησιμοποιώ το πέστο για ντιπ, σάλτσες και μαρινάδες, κάτι που με τον καιρό το μετέτρεψε σε απαραίτητο συστατικό της κουζίνας μου. Πλέον φροντίζω πάντοτε να υπάρχει τουλάχιστον ένα βάζο στο ντουλάπι. Μέσα από πειραματισμούς, δημιούργησα αυτή την εύκολη συνταγή 10 λεπτών που πάντα ξετρελαίνει. Δοκιμάστε το και μη διστάσετε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!
Συστατικά
- 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1/2 φλ.παρμεζάνα
- 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
1.Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει.
2.Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί.
3.Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.
4.Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου