ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ



Για οσους λατρευουν το γυρο αλλα αγαπουν και την υγιεινη διατροφη!!!




Υλικα


  • 1 κιλο χοιρινο κομμενο σε λεπτες φετες κατα προτιμηση σπαλα
  • 2 κ. σουπας ρίγανη
  • 3 κ. σουπας καπνιστη παπρικα
  • 1/2 κ. γλυκου τριμμενο θυμαρι
  • 4 κ. σουπας ελαιολαδο
  • 1/2 κ. γλυκου κοκκινο πιπερι
  • αλατι
  • μαυρο πιπερι
  • 1 πατατα




Εκτελεση




  1. Σε ενα βαθυ μπολ βαζουμε την ριγανη, την παπρικα, το θυμαρι, το κοκκινο πιπερι, το αλατι, το μαυρο πιπερι και το ελαιολαδο μεχρι να γινει ενα σφιχτο μειγμα.
  2. Προαθετουμε το κρεας κ ανακατευουμε καλα μεχρι να παει παντου η μαριναδα. Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη κ το βαζουμε στο ψυγειο για 1.5 ωρα.
  3. Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200°C
  4. Παιρνουμε την πατατα κοβουμε την μια απο τις φαρδιες πλευρες της ωστε να την χρησιμοποιησουμε σαν μια βαση. Την τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο κ καρφωνουμε στο κεντρο της ενα ξυλακι απο σουβλακι.
  5. Περναμε τις λεπτες φετες χοιρινου στο ξυλακι σταυρωτα ωστε να δημιουργησουμε ενα γυρο σαν αυτον που βλεπουμε στα μαγαζια.
  6. Ψηνουμε για 1.5 ωρα ελεγχοντας συνεχεια μν μας καει ο γυρος εξωτερικα.
  7. Αν βλεπουμε οτι παιρνει πολυ χρωμα εξωτερικα κ μεσα χρειαζεται κ αλλο τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο κ συνεχιζουμε το ψησιμο.
  8. Μολις ειναι ετοιμο το βγαζουμε απο τον φουρνο κ το κοβουμε γυρω γυρω απ'εξω προς τα μεσα οπως ακριβως κανουν κ στα μαγαζια.
  9. Μπορουμε να σερβιρουμε με ντοματα κ ψιλοκομμενο κρεμμυδακι η μεσα σε πιτα με τα υλικα της αρεσκειας μας.




Σχόλια