Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ
ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ
Για οσους λατρευουν το γυρο αλλα αγαπουν και την υγιεινη διατροφη!!!
Υλικα
- 1 κιλο χοιρινο κομμενο σε λεπτες φετες κατα προτιμηση σπαλα
- 3 κ. σουπας καπνιστη παπρικα
- 1/2 κ. γλυκου τριμμενο θυμαρι
- 1/2 κ. γλυκου κοκκινο πιπερι
Εκτελεση
- Σε ενα βαθυ μπολ βαζουμε την ριγανη, την παπρικα, το θυμαρι, το κοκκινο πιπερι, το αλατι, το μαυρο πιπερι και το ελαιολαδο μεχρι να γινει ενα σφιχτο μειγμα.
- Προαθετουμε το κρεας κ ανακατευουμε καλα μεχρι να παει παντου η μαριναδα. Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη κ το βαζουμε στο ψυγειο για 1.5 ωρα.
- Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200°C
- Παιρνουμε την πατατα κοβουμε την μια απο τις φαρδιες πλευρες της ωστε να την χρησιμοποιησουμε σαν μια βαση. Την τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο κ καρφωνουμε στο κεντρο της ενα ξυλακι απο σουβλακι.
- Περναμε τις λεπτες φετες χοιρινου στο ξυλακι σταυρωτα ωστε να δημιουργησουμε ενα γυρο σαν αυτον που βλεπουμε στα μαγαζια.
- Ψηνουμε για 1.5 ωρα ελεγχοντας συνεχεια μν μας καει ο γυρος εξωτερικα.
- Αν βλεπουμε οτι παιρνει πολυ χρωμα εξωτερικα κ μεσα χρειαζεται κ αλλο τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο κ συνεχιζουμε το ψησιμο.
- Μολις ειναι ετοιμο το βγαζουμε απο τον φουρνο κ το κοβουμε γυρω γυρω απ'εξω προς τα μεσα οπως ακριβως κανουν κ στα μαγαζια.
- Μπορουμε να σερβιρουμε με ντοματα κ ψιλοκομμενο κρεμμυδακι η μεσα σε πιτα με τα υλικα της αρεσκειας μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου