ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
Πικάντικη κολοκυθόσουπα
Η πικάντικη κολοκυθόσουπα αποτελεί ένα τέλειο ορεκτικό για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Το πορτοκαλί της χρώμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε και η πλούσια γεύση της θα σας κάνει να ερωτευτείτε. Μου αρέσει να τη συνδυάζω με διάφορα είδη τυριών, βότανα και μπαχαρικά. Της ταιριάζει τέλεια το φρέσκο φασκόμηλο και το αποξηραμένο θυμάρι. Μια γαρνιτούρα από ψημένους σπόρους κολοκύθας προσδίδει πολλά στη γεύση.
Η πικάντικη κολοκυθόσουπα αποτελεί ένα τέλειο ορεκτικό για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Το πορτοκαλί της χρώμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε και η πλούσια γεύση της θα σας κάνει να ερωτευτείτε. Μου αρέσει να τη συνδυάζω με διάφορα είδη τυριών, βότανα και μπαχαρικά. Της ταιριάζει τέλεια το φρέσκο φασκόμηλο και το αποξηραμένο θυμάρι. Μια γαρνιτούρα από ψημένους σπόρους κολοκύθας προσδίδει πολλά στη γεύση.
Συστατικά
- 1 κιλό Κολοκύθα, καθαρισμένη και σε μέτρια κομμάτια
- 1 Μέτρια Πατάτα
- 1 Πράσο
- 1 Μέτριο Κρεμμύδι
- 1 κ.γ. Κάρυ
- 1 κ.γ. Τζίντζερ σε Σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο Ζωμός Λαχανικών
- 1 Συσκευασία Κατίκι
- Κολοκυθόσπορος
Οδηγίες
1.
Καλύπτουμε τον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σωτάρουμε την κολοκύθα, την πατάτα, το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Καλύπτουμε τον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σωτάρουμε την κολοκύθα, την πατάτα, το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
2.
Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.
4.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μια κουταλιά κατίκι σε κάθε πιάτο, ωμό ελαιόλαδο και λίγο κολοκυθόσπορο.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μια κουταλιά κατίκι σε κάθε πιάτο, ωμό ελαιόλαδο και λίγο κολοκυθόσπορο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου