Τηγανίτες με σιρόπι

Τηγανίτες με σιρόπι



Οι αφράτες τηγανίτες είναι το Σαββατιάτικο όνειρο κάθε μάγειρα. Για πρωινό ή πρόγευμα, μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα, αλλά η οικογένειά μου τις αγαπά πιο παραδοσιακές, με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Είναι μία συνταγή που προσπαθούμε να έχουμε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.


Συστατικά


Για το πιάτο
  • 2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 ½ κούπες του τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • λιγο ελαιόλαδο

Γαρνιτούρα προαιρετικα
  • Βατόμουρα, κομμένο μήλο, μπανάνα,συκα άλλα φρούτα
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Ξηροί καρποί - αμύγδαλα, καρύδια
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλας, μαρμελάδα βερίκοκο, κλπ 
  • Μέλι 


Οδηγίες


  1. Σε ένα μπολ περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι, για να μην σβολιάσουν. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι (βήμα 1) και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο.
  3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε όσο μείγμα θέλουμε στο τηγάνι, για να πετύχουμε το πάχος και το μέγεθος που επιθυμούμε.
  4. Μαγειρεύουμε την τηγανίτα πρώτα από τη μια πλευρά. Μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται φούσκες, μετά από τρία περίπου λεπτά, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με μέλι ή και κομματάκια βούτυρο αγελάδος που αφήνουμε να λιώσουν επάνω στις ζεστές τηγανίτες. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας, κλπ.



Σχόλια