DONUTS

DONUTS

Donuts σε ποιον δεν αρεσουν; Σκετα, με ζαχαρη, με σοκολατα απο πανω, γεμιστα. Οι επιλογες αμετρητες και οι συνδυασμοι ατελειωτοι. Παμε λοιπον να κανουμε μια ευκολη και γρηγορη συνταγη για donuts.



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουπα χλιαρο νερο
  • 1 φακελακι ξηρη μαγια
  • 3 κ.σ ζαχαρη
  • 3 κ.σ ηλιελαιο η μαργαρινη
  • 4 κουπες αλευρι

  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 150γρ. κουβερτουρα
  • 1 κ.γ μελι
  • 3 κ.σ γαλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε το νερο, το ηλιελαιο(μαργαρινη), τη ζαχαρη και τη μαγια και ανακατευουμε. Επειτα προσθετουμε το αλευρι κ ανακατευουμε καλα μεχρι να ενσωματωθει κ να γινει μια μαλακη ζυμη, αλλα να μην κολλαει στα χερια.
  2. Καλυπτουμε με μεμβρανη κ αφηνουμε να φουσκωσει 1 ωρα περιπου.
  3. Μολις φουσκωσει την γυρναμε πανω σε εναν αλευρωμενο παγκο και την ανοιγουμε με τν πλαστη σε παχος 1-2εκ. ομοιομορφα.
  4. Κοβουμε στο επιθημητο σχημα(donuts) με ενα τσερκι και με ενα μικροτερο τσερκι κοβουμε την τρυπα στο κεντρο. Συνεχιζουμε ολη την ζυμη ετσι.
  5. Οτι περισσεψει τα γυρω γυρω,τα μαζευουμε τα ξαναζυμωνουμε, τα αφηνουμε λιγο να φουσκωσουν κ συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με πριν.
  6. Μολις τελειωσει ολη η ζυμη τα αφηνουμε ολα στην ακρη να "παρουν" λιγο. Γυρω στα 15 λεπτα.
  7. Στη συνεχεια γεμιζουμε μια κατσαρολιτσα με λαδι κ μολις το λαδι φτασει στους 160°C ξεκιναμε τα τηγανιζουμε τα donuts μας. Θελουν τηγανισμα και απο τις 2 πλευρες μεχρι να παρουν αυτο το χρυσοκιτρινο χρωμα.
  8. Τα αφαιρουμε κ τα βαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι να στεγνωσουν.
  9. Σε ενα μπαιν μαρι ριχνουμε ολα τα υλικα για το γλασσο κ ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ομογενοποιηθουν.
  10. Ριχνουμε το γλασσο πανω απο τα donuts κ τα αφηνουμε μεχρι να κρυωσει κ να γινει στερεο.Ετοιμα.


TIP 1
Μπορουμε να τα κανουμε και στο φουρνο αν δεν θελουμε τηγανητα. Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια, στρωνουμε ενα χαρτι ψησιματος σε ενα ταψι και τα ψηνουμε για 20-25 λεπτα στους 180°C

TIP 2
Μπορουμε να γαρνιρουμε απο πανω με οτι θελουμε, με ζαχαρη, με γλασσο, με μελι, με τρουφακια, με νουτελα, με κανελα, με τριμμενο μπισκοτο, με σιροπι η και με ολα μαζι
Επισης μπορουμε να τα κανουμε γεμιστα με τν βοηθεια ενος κορνε ζαχαροπλαστικης. Παλι οι επιλογες ειναι απειρες. Ενδεικτικα μπορουμε να τα γεμισουμε με καποια μαρμελαδα της επιλογης μας, με σοκολατα ακομα και με πουλπα φρουτων.

Σχόλια