ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. πεννες
- 800γρ. κιτρινα τυρια (παρμεζανα, ενταμ, γκουντα, τσενταρ)
- 200γρ. ζαμπον
- 100γρ.μπεικον
- 150γρ. ελαιολαδο
- λιγο βουτυρο
- 2 αυγα
- 200γρ. κρεμα γαλακτος
- αλατι
- πιπερι κοκκινο
- ππιπερι μαυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βραζουμε τα μακαρονια ακριβως οσο λεει πανω η συσκευασια. Ριχνουμε λιγο ελαιολαδο για να μην κολλησουν.
- Με το υπολοιπο ελαιολαδο τσιγαριζουμε λιγο το ζαμπον και το μπεικον αφου τα εχουμε κοψει σε κυβακια.
- Μολις τελειωσουμε, τα ριχνουμε μεσα στα μακαρονια καθως και τα μισα τυρια. Ανακατευουμε παρα πολυ καλα να ανακατευθουν ολα μεταξυ τους.
- Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ ταψακι και ριχνουμε το μειγμα με τα μακαρονια μεσα.
- Χτυπαμε τα αυγα με τν κρεμα γαλακτος κ τα πιπερια κ περιχυνουμε πανω απο τα μακαρονια. Πασπαλιζουμε κ τα υπολοιπα τυρια.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25-30 λεπτα στους 200°C (η μεχρι να δουμε οτι ειναι ετοιμο)
- Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει πριν σερβιρουμε για να κοπει ωραια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου