ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 Η τελεια συνταγη για μακαρονια φουρνου!!!


ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ. πεννες
  • 800γρ. κιτρινα τυρια (παρμεζανα, ενταμ, γκουντα, τσενταρ)
  • 200γρ. ζαμπον 
  • 100γρ.μπεικον
  • 150γρ. ελαιολαδο
  • λιγο βουτυρο
  • 2 αυγα
  • 200γρ. κρεμα γαλακτος
  • αλατι
  • πιπερι κοκκινο
  • ππιπερι μαυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βραζουμε τα μακαρονια ακριβως οσο λεει πανω η συσκευασια. Ριχνουμε λιγο ελαιολαδο για να μην κολλησουν.
  2. Με το υπολοιπο ελαιολαδο τσιγαριζουμε λιγο το ζαμπον και το μπεικον αφου τα εχουμε κοψει σε κυβακια.
  3. Μολις τελειωσουμε, τα ριχνουμε  μεσα στα μακαρονια καθως και τα μισα τυρια. Ανακατευουμε παρα πολυ καλα να ανακατευθουν ολα μεταξυ τους.
  4. Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ ταψακι και ριχνουμε το μειγμα με τα μακαρονια μεσα. 
  5. Χτυπαμε τα αυγα με τν κρεμα γαλακτος κ τα πιπερια κ περιχυνουμε πανω απο τα μακαρονια. Πασπαλιζουμε κ τα υπολοιπα τυρια.
  6. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25-30 λεπτα στους 200°C (η μεχρι να δουμε οτι ειναι ετοιμο)
  7. Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει πριν σερβιρουμε για να κοπει ωραια.

Σχόλια