ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ

Ενα απιστευτο κεικ καροτου με λευκο γλασσο για ολες τις ωρες της ημερας.


ΥΛΙΚΑ

Για το κεικ
  • 150γρ. βουτυρο
  • 250γρ. ζαχαρη
  • 150γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 2 αυγα
  • 1κ.γ μπεικιν  
  • 300γρ.τριμμενα καροτα
  • Αλατι
Για το γλασσο
  • 250γρ. τυρι κρεμα
  • 3κ.σ βουτυρο
  • 400γρ. ζαχαρη αχνη
  • 1 βανιλια
  • λιγο αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βαζουμε στο μιξερ το βουτυρο και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε πολυ καλα με το φτερο μεχρι να αφρατεψει το βουτυρο.
  2. Προσθετουμε λιγο απο το αλευρι και το αλατι.
  3. Μειωνουμε ταχυτητα στο μιξερ μας κ προσθετουμε τα αυγα ενα-ενα
  4. Σε ενα μπολ βαζουμε τα καροτα με το υπολοιπο αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε. Μολις γινει ενα μειγμα τα προσθετουμε και αυτα στον καδο του μιξερ με τα υπολοιπα υλικα, και χτυπαμε για λιγο ακομα.
  5. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψακι και ριχνουμε το μειγμα μεσα.
  6. Ψηνουμε στους 180°C για 45 λεπτα περιπου. Βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
  7. Οσο το κεικ μας κρυωνει, βαζουμε στον καδο του μιξερ το τυρι κρεμα μαζι με το βουτυρο και τα χτυπαμε καλα. Σιγα σιγα προσθετουμε τη ζαχαρη αχνη, τη βανιλια και το αλατι.
  8. Αφου εχει κρυωσει καλα το κεικ μας, αλειφουμε ολη την επιφανεια με το γλασσο και ειμαστε ετοιμοι να απολαυσουμε.

Σχόλια