ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Ενα μελωμενο χοιρινο με μουσταρδα και μελι που μπορει να ειναι κυριο πιατο στο κυριακατικο τραπεζι η ενας εκλεκτος μεζες που συνοδευει το τσιπουρο και το κρασι σας.
ΥΛΙΚΑ
- 1κιλο χοιρινο (σπαλα-λαιμος)
- 1 κρεμμυδι
- 1φλυτζανακι λευκο κρασι
- 1κλωναρακι θυμαρι
- 2κ.σ μουσταρδα (απαλη η πικαντικη)
- 1κ.σ μελι
- 100ml κρεμα γαλακτος
- Μαιντανος
- Ελαιολαδο
- Αλατι
- Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοβουμε το χοιρινο μας σε μικρες μπουκιτσες
- Σε ενα τηγανι ριχνουμε το ελαιολαδο το αφηνουμε να καψει κ προσθετουμε το χοιρινο να το θωρακισουμε. Μολις παρει χρωμα το χοιρινο προσθετουμε το κρεμμυδι να σωταριστει.
- Ριχνουμε το κρασι κ προσθετουμε το θυμαρι, αλατοπιπερωνουμε κ περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ. Προσθετουμε λιγο ζεστο νερο κ αφηνουμε το χοιρινο να μαλακωσει.
- Οταν ειναι σχεδον ετοιμο το χοιρινο προσθετουμε τη κρεμα γαλακτος, τη μουσταρδα και το μελι και αφηνουμε να βρασει να ρεντουιρει (πεσει λιγο η σταθμη κ να δεσει η σαλτσα)
- Σερβιρουμε οσο ειναι ακομα ζεστο με λιγο ψιλοκομμενο μαιντανο απο πανω και το συνοδευτικο της επιλογης μας. (πατατες τηγανητες,ρυζι,ψητα λαχανικα κ.α)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου