ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ενα μελωμενο χοιρινο με μουσταρδα και μελι που μπορει να ειναι κυριο πιατο στο κυριακατικο τραπεζι η ενας εκλεκτος μεζες που συνοδευει το τσιπουρο και το κρασι σας.



ΥΛΙΚΑ
  • 1κιλο χοιρινο (σπαλα-λαιμος)
  • 1 κρεμμυδι
  • 1φλυτζανακι λευκο κρασι
  • 1κλωναρακι θυμαρι
  • 2κ.σ μουσταρδα (απαλη η πικαντικη)
  • 1κ.σ μελι
  • 100ml κρεμα γαλακτος
  • Μαιντανος
  • Ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κοβουμε το χοιρινο μας σε μικρες μπουκιτσες
  2. Σε ενα τηγανι ριχνουμε το ελαιολαδο το αφηνουμε να καψει κ προσθετουμε το χοιρινο να το θωρακισουμε. Μολις παρει χρωμα το χοιρινο προσθετουμε το κρεμμυδι να σωταριστει.
  3. Ριχνουμε το κρασι κ προσθετουμε το θυμαρι, αλατοπιπερωνουμε κ περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ. Προσθετουμε λιγο ζεστο νερο κ αφηνουμε το χοιρινο να μαλακωσει.
  4. Οταν ειναι σχεδον ετοιμο το χοιρινο προσθετουμε τη κρεμα γαλακτος, τη μουσταρδα και το μελι και αφηνουμε να βρασει να ρεντουιρει (πεσει λιγο η σταθμη κ να δεσει η σαλτσα)
  5. Σερβιρουμε οσο ειναι ακομα ζεστο με λιγο ψιλοκομμενο μαιντανο απο πανω και το συνοδευτικο της επιλογης μας. (πατατες τηγανητες,ρυζι,ψητα λαχανικα κ.α)

Σχόλια