ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 3 Φιλετα κοτοπουλο (στηθος η μπουτι)
- 200 γρ. μανιταρια πλευρωτους
- 1 Κρεμμυδι
- Ελαιολαδο
- Αλατι
- Πιπερι
- 1κ.σ Βουτυρο
- 1κ.σ αλευρι
- 1/2 φλυτζανι ζωμο απο το κοτοπουλο
- 1/2 φλυτζανι γαλα
- 300γρ τριμμενη παρμεζανα
- Αλατι
- Πιπερι
- Σε ενα τηγανι ριχνουμε το ελαιολαδο κ σωταρουμε το κρεμμυδι. Μολις παρει χρωμα ριχνουμε τα φιλετα κοτοπουλου κ μαγειρευουμε μεχρι να ροδισουν κ απο τις 2 μεριες. Προσθετουμε τα μανιταρια κ τα αφηνουμε κ αυτα λιγο μεχρι να σωταριστουν.
- Αφαιρουμε απο το ματι το τηγανι.
- Σε ενα κατσαρολακι φτιαχνουμε ενα ρου με το βουτυρο και το αλευρι κ ανακατευουμε καλα να μην μας πιασει.
- Προσθετουμε ολα τα υγρα απο το προηγουμενο τηγανι καθως και το γαλα μαζι με την παρμεζανα. Ανακατευουμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα κ να αρχισει να πηζει.
- Σερβιρουμε τη σαλτσα παρμεζανας πανω απο το κοτοπουλο με τα μανιταρια οσο ειναι ακομα ζεστα.
- Γαρνιρουμε στο πιατο με ψιλοκομμενο μαιντανο για φρεσκαδα και ειμαστε ετοιμοι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου