ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ




ΥΛΙΚΑ
  • 3 Φιλετα κοτοπουλο (στηθος η μπουτι)
  • 200 γρ. μανιταρια πλευρωτους
  • 1 Κρεμμυδι
  • Ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι
ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
  • 1κ.σ Βουτυρο
  • 1κ.σ αλευρι
  • 1/2 φλυτζανι ζωμο απο το κοτοπουλο
  • 1/2 φλυτζανι γαλα
  • 300γρ τριμμενη παρμεζανα
  • Αλατι
  • Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ενα τηγανι ριχνουμε το ελαιολαδο κ σωταρουμε το κρεμμυδι. Μολις παρει χρωμα ριχνουμε τα φιλετα κοτοπουλου κ μαγειρευουμε μεχρι να ροδισουν κ απο τις 2 μεριες. Προσθετουμε τα μανιταρια κ τα αφηνουμε κ αυτα λιγο μεχρι να σωταριστουν.
  2. Αφαιρουμε απο το ματι το τηγανι.
  3. Σε ενα κατσαρολακι φτιαχνουμε ενα ρου με το βουτυρο και το αλευρι κ ανακατευουμε καλα να μην μας πιασει. 
  4. Προσθετουμε ολα τα υγρα απο το προηγουμενο τηγανι καθως και το γαλα μαζι με την παρμεζανα. Ανακατευουμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα κ να αρχισει να πηζει.
  5. Σερβιρουμε τη σαλτσα παρμεζανας πανω απο το κοτοπουλο με τα μανιταρια οσο ειναι ακομα ζεστα.
  6. Γαρνιρουμε στο πιατο με ψιλοκομμενο μαιντανο για φρεσκαδα και ειμαστε ετοιμοι.

Σχόλια