ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Ενα υπεροχο και νηστισιμο κριθαροτο με γαριδες!!!


ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ. κριθαρακι
  • 500γρ. γαριδες 
  • 50ml ελαιολαδο
  • 1 κρεμμυδι
  • 100ml λευκο κρασι
  • 400γρ. τριμμενες ντοματες
  • 1 λιτρο ζωμος λαχανικων
  • 1 πιπερια κοκκινη
  • 1 φινοκιο
  • Αλατι
  • Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαριζουμε τις γαριδες και κραταμε τα κεφαλια ενωμενα με το σωμα. Αφαιρουμε το εντερο της γαριδας απο την ραχη με ενα μαχαιρακι.
  2. Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι, την πιπερια, το φινοκιο και τα σωταρουμε σε ενα βαθυ τηγανι σε δυνατη φωτια.
  3. Προσθετουμε τις γαριδες και τις ανακατευουμε μεχρι να αλλαξουν χρωμα. Σβηνουμε με το κρασι, αφηνουμε μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ, αφαιρουμε τις γαριδες και τις τοποθετουμε σε ενα πιατο σκεπασμενες για να μεινουν ζεστες.
  4. Προσθετουμε το κριθαρακι στο τηγανι, το ανακατευουμε μια φορα να παρει λιγο χρωμα και ριχνουμε μεσα τις τριμμενες ντοματες.
  5. χαμηλωνουμε την φωτια κ λιγο λιγο συμπληρωνουμε μεσα τον ζωμο μας. Οταν το κριθαρακι πινει τα υγρα, προσθετουμε την επομενη δοση ζωμου. Αυτο το κανουμε για περιπου για 15'
  6. Ξαναβαζουμε τις γαριδες μεσα και αλατοπιπερωνουμε. Ανακατευουμε τακτικα το κριθαροτο για να μην μας ''πιασει'' στο τηγανι.
  7. Σερβιρουμε αμεσως, οσο ειναι ακομα ζεστο.
TIP: Οταν θα σερβιρουμε το κριθαροτο πρεπει να εχει αρκετη υγρασια, γιατι οσο καθεται ρουφαει τα υγρα του και στεγνωνει.
Μπορουμε να σερβιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο, ανηθο, κομμενα στη μεση ντοματινια γλασσαρισμενα και λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι.

Σχόλια