ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Σημερα θα φτιαξουμε μια πολυ ευκολη χωριατικη τυροπιτα με δικο μας σπιτικο φυλλο, που θα γινει αναρπαστη!!!


ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο:
  • 700γρ. αλευρι γ.ο.χ
  • 100ml Ελαιολαδο
  • 300-350ml χλιαρο νερο
  • Αλατι
  • 200γρ. φυτικο βουτυρο(βιταμ) λιωμενο
Για τη γεμιση:
  • 250γρ. Τυρι φετα
  • 150γρ. Ανθοτυρο
  • Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκανη ριχνουμε το χλιαρο νερο, το αλατι, το ελαιολαδο, το αλευρι και τα ζυμωνουμε ολα μαζι καλα, ειτε με το χερι, ειτε στο μιξερ με τον γαντζο. Μολις η ζυμη μας γινει μαλακη και αφρατη, σκεπαζουμε με διαφανης μεμβρανη και μια πετσετα και τοποθετουμε τη λεκανη σε ζεστο μερος για φουσκωσει.
  2. Οταν φουσκωσει η ζυμη μας, πασπαλιζουμε ενα παγκο με λιγο αλευρι, βαζουμε τη ζυμη επανω και την ξαναζυμωνουμε ελαφρα με το χερι μας.
  3. Δινουμε στη ζυμη ενα σχημα μπαστουνιου και κοβουμε σε 8 ισα κομματια. Ανοιγουμε τα κομματια με πλαστη σε φυλλα, αναλογα με το σχημα του ταψιου που θα χρησιμοποιησουμε. Χρησιμοποιουμε αλευρι στο ανοιγμα για να μη μας κολλανε κ σκιζονται.
  4. Βαζουμε τν φετα, το ανθοτυρο και το πιπερι στο καδο του μιξερ. Χτυπαμε πρωτα σε χαμηλη και υστερα σε υψηλη ταχυτητα με το φτερο. Χτυπαμε μεχρι να ενσωματωθουν τα 2 τυρια κ η γεμιση μας να εχει γινει αφρατη.
  5. Βουτυρωνουμε καλα το ταψακι μας και τοποθετουμε το πρωτο φυλλο λιγο τσαλακωμενο. Αλειφουμε το φυλλο με ενα πινελακι με το λιωμενο βουτυρο και τοποθετουμε απο πανω το δευτερο φυλλο. Αυτη η διαδικασια επαναλαμβανεται για τα πρωτα 4 φυλλα.
  6. Οταν ειναι στρωμενα τα 4 πρωτα φυλλα, ριχνουμε τη γεμιση που εχουμε ετοιμη απο πριν και σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 4 φυλλα ακολουθωντας την ιδια διαδικασια που καναμε για τα φυλλα της βασης.
  7. Χαραζουμε τα επανω φυλλα της πιτας μας με ενα μαχαιρακι αναλογα με το μεγεθος το σχημα κ τον αριθμο των κομματιων που θελουμε να βγαλουμε.
  8. Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200°C για 40-45' η μεχρι να ροδοκοκκινισουν τα φυλλα πανω-κατω.

Σχόλια