ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Σημερα θα φτιαξουμε μια πολυ ευκολη χωριατικη τυροπιτα με δικο μας σπιτικο φυλλο, που θα γινει αναρπαστη!!!
ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο:
- 700γρ. αλευρι γ.ο.χ
- 100ml Ελαιολαδο
- 300-350ml χλιαρο νερο
- Αλατι
- 200γρ. φυτικο βουτυρο(βιταμ) λιωμενο
- 250γρ. Τυρι φετα
- 150γρ. Ανθοτυρο
- Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκανη ριχνουμε το χλιαρο νερο, το αλατι, το ελαιολαδο, το αλευρι και τα ζυμωνουμε ολα μαζι καλα, ειτε με το χερι, ειτε στο μιξερ με τον γαντζο. Μολις η ζυμη μας γινει μαλακη και αφρατη, σκεπαζουμε με διαφανης μεμβρανη και μια πετσετα και τοποθετουμε τη λεκανη σε ζεστο μερος για φουσκωσει.
- Οταν φουσκωσει η ζυμη μας, πασπαλιζουμε ενα παγκο με λιγο αλευρι, βαζουμε τη ζυμη επανω και την ξαναζυμωνουμε ελαφρα με το χερι μας.
- Δινουμε στη ζυμη ενα σχημα μπαστουνιου και κοβουμε σε 8 ισα κομματια. Ανοιγουμε τα κομματια με πλαστη σε φυλλα, αναλογα με το σχημα του ταψιου που θα χρησιμοποιησουμε. Χρησιμοποιουμε αλευρι στο ανοιγμα για να μη μας κολλανε κ σκιζονται.
- Βαζουμε τν φετα, το ανθοτυρο και το πιπερι στο καδο του μιξερ. Χτυπαμε πρωτα σε χαμηλη και υστερα σε υψηλη ταχυτητα με το φτερο. Χτυπαμε μεχρι να ενσωματωθουν τα 2 τυρια κ η γεμιση μας να εχει γινει αφρατη.
- Βουτυρωνουμε καλα το ταψακι μας και τοποθετουμε το πρωτο φυλλο λιγο τσαλακωμενο. Αλειφουμε το φυλλο με ενα πινελακι με το λιωμενο βουτυρο και τοποθετουμε απο πανω το δευτερο φυλλο. Αυτη η διαδικασια επαναλαμβανεται για τα πρωτα 4 φυλλα.
- Οταν ειναι στρωμενα τα 4 πρωτα φυλλα, ριχνουμε τη γεμιση που εχουμε ετοιμη απο πριν και σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 4 φυλλα ακολουθωντας την ιδια διαδικασια που καναμε για τα φυλλα της βασης.
- Χαραζουμε τα επανω φυλλα της πιτας μας με ενα μαχαιρακι αναλογα με το μεγεθος το σχημα κ τον αριθμο των κομματιων που θελουμε να βγαλουμε.
- Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200°C για 40-45' η μεχρι να ροδοκοκκινισουν τα φυλλα πανω-κατω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου