ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια πεντανοστιμη πορτοκαλοπιτα, με αφρατη υφη και πλουσια γευση!!!


Υλικα

  • 1 συσκευασια φυλλο κρουστας
  • 4αυγα
  • 250γρ γιαουρτι
  • 350γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 1κ.γ μπεικιν
  • 200ml ηλιελαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 μεγαλα πορτοκαλια
  • 200γρ ζαχαρη
  • 350γρ νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο καδο του μιξερ ριχνουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε πολυ καλα σε υψηλη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν.
  2. Χαμηλωνουμε ταχυτητα και ριχνουμε μεσα το γιαουρτι, τη βανιλια και το μπεικιν.
  3. Οταν ολα τα υλικα θα εχουν ανακατευτει καλα, προσθετουμε σιγα σιγα το ηλιελαιο και χτυπαμε παλι μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
  4. Κοβουμε το φυλλο κρουστας σε λωριδες και τις προσθετουμε λιγες λιγες στο μειγμα ανακατευοντας απαλα με μια μαριζ για να ενσωματωθουν.
  5. Μεταφερουμε το μειγμα σε ενα λαδωμενο ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 180°C
  6. Μεχρι να γινει το γλυκο μας, βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο, τη ζαχαρη και τον χυμο απο τα 3 πορτοκαλια.Βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.
  7. Περιχυνουμε την πορτοκαλοπιτα μολις βγει να ειναι καυτη και το σιροπι κρυο.

Σχόλια