ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Μια πεντανοστιμη πορτοκαλοπιτα, με αφρατη υφη και πλουσια γευση!!!- 1 συσκευασια φυλλο κρουστας
- 4αυγα
- 250γρ γιαουρτι
- 350γρ ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 1κ.γ μπεικιν
- 200ml ηλιελαιο
- 3 μεγαλα πορτοκαλια
- 200γρ ζαχαρη
- 350γρ νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο καδο του μιξερ ριχνουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε πολυ καλα σε υψηλη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν.
- Χαμηλωνουμε ταχυτητα και ριχνουμε μεσα το γιαουρτι, τη βανιλια και το μπεικιν.
- Οταν ολα τα υλικα θα εχουν ανακατευτει καλα, προσθετουμε σιγα σιγα το ηλιελαιο και χτυπαμε παλι μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
- Κοβουμε το φυλλο κρουστας σε λωριδες και τις προσθετουμε λιγες λιγες στο μειγμα ανακατευοντας απαλα με μια μαριζ για να ενσωματωθουν.
- Μεταφερουμε το μειγμα σε ενα λαδωμενο ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 180°C
- Μεχρι να γινει το γλυκο μας, βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο, τη ζαχαρη και τον χυμο απο τα 3 πορτοκαλια.Βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.
- Περιχυνουμε την πορτοκαλοπιτα μολις βγει να ειναι καυτη και το σιροπι κρυο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου