ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλο σουπιες φρεσκες
  • 2 κρεμμυδια ξερα
  • 1/2 ποτηρι λευκο κρασι
  • 1 φυλλο δαφνης
  • Νερο
  • 400γρ. σαλτσα ντοματας
  • 200γρ. ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαριζουμε τις σουπιες καλα, κατω απο νερο που τρεχει. Βγαζουμε τη ''σακουλα'' με το μελανι χωρις να σπασει και την πεταμε η την κραταμε στο ψυγειο για καποια αλλη συνταγη.
  2. Πλενουμε τις σουπιες, τις κοβουμε σε ροδελες και τις αφηνουμε σε ενα σουρωτηρι να στραγγιξουν ολα τα νερα.
  3. Καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια σε λεπτες φετες.
  4. Ζεσταινουμε το ελαιολαδο στο τηγανι μας και ριχνουμε τα κρεμμυδια να σωταριστουν. Προσθετουμε τις σουπιες να σωταριστουν και αυτες.
  5. Μολις παρουν χρωμα σβηνουμε με το κρασι. Αφηνουμε λιγο να εξατμιστει ολο το αλκοολ και προσθετουμε τη σαλτσα ντοματας, το φυλλο δαφνης και το νερο μεχρι να καλυφθουν οι σουπιες μας.
  6. Αλατοπιπερωνουμε και βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν οι σουπιες μας.
  7. Αν χρειαστει και αλλα υγρα προσθετουμε λιγο ακομα νερακι.

Σχόλια