ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μια αναλαφρη, αφρατη κ σοκολατενια λιχουδια που θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους!!!


ΥΛΙΚΑ
  • 200γρ. κουβερτουρα
  • 350ml κρεμα γαλακτος
  • 1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βαζουμε σε μπαιν μαρι τν κουβερτουρα αφου την εχουμε κοψει πρωτα σε μικρα κομματακια για να λιωσει. Ανακατευουμε συνεχεια με μια μαριζ για να μην μας καει. Μολις λιωσει την κατεβαζουμε απο τν φωτια και ανακατευουμε. Την αφηνουμε στην ακρη.
  2. Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος σε ενα μπολ μαζι με την βανιλια και την χτυπαμε με ενα μιξερ χειρος να πηξει και να γινει σαν σαντιγυ. Μολις δουμε οτι σφιγγει σταματαμε το χτυπημα.
  3. Ριχνουμε μεσα την λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε με μια μαριζ για να ενσωματωθει το μειγμα. Ανακατευουμε πολυ προσεκτικα με κυκλικες κινησεις για να μην μας κατσει η σαντιγυ.
  4. Τοποθετουμε το μπολ με το μειγμα στο ψυγειο να σφιξει γιατι λογο της καυτης σοκολατας ειναι λιγο ρευστο.
  5. Μολις σφιξει, ριχνουμε το μειγμα σε μια σακουλα ζαχαροπλαστικης κ γεμιζουμε τα ποτηρια μας. Ετοιμη!!!
  6. Μπορουμε να γαρνιρουμε με φρουτα της επιλογης μας, η με σαντιγυ, η με καποιο σιροπι.

Σχόλια