ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Πανευκολη ομελετα φουρνου που θα ξετρελανει ολη την οικογενεια!!!
ΥΛΙΚΑ
- 6 αυγα
- 150γρ. γαλα
- 1κ.σ baking powder
- 1κ.σ μαιντανο ψιλοκκομενο
- 1 πιπερια κοκκινη σε κυβακια
- 1 πιπερια πρασσινη σε κυβακια
- 250γρ. ζαμπον
- 200γρ. τσενταρ
- 2κ.σ βουτυρο
- Αλατι
- Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ενα μπολ σπαμε τα αυγα και προσθετουμε το γαλα,αλατι πιπερι κα χτυπαμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα. Προσθετουμε το μπεικιν και ανακατευουμε παλι.
- Προσθετουμε στο μειγμα το ζαμπον, τον μαιντανο και τις πιπεριες και ανακατευουμε ελαφρα να ενσωματωθουν ολα τα υλικα μαζι.
- Ριχνουμε το μειγμα σε καλα βουτυρωμενο ταψακι κ πασπαλιζουμε απο πανω με το τσενταρ να παει παντου.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160-170°C για 45' εως 1 ωρα. Προσεχουμε να εχουν ψηθει καλα τα αυγα αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να στεγνωσουν.
- Σερβιρουμε ζεστο με λιγο ψιλοκομμενο μαιντανο-ανηθο ως γαρνιτουρα απο πανω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου