ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
Η λεξη μπουγιουρντι σημαινε αρχικα την εγγραφη διαταγη αξιωματουχου της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Σημερα σημαινει το επισημο εγγραφο, συνηθως με δυσαρεστο οικονομικο περιεχομενο. Γνωστη η φραση: σου΄ρθε μπουγιουρντι απο την εφορια.
Απο κει και περα το μπουγιουρντι ειναι μεζες της ελληνικης κουζινας. Η ονομασια του δοθηκε ακριβως γιατι το αποτελεσμα ειναι αρκετα καυτερο!!!
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. φετα
- 150γρ. τυρι ημισκληρο
- 1 πιπερια πρασσινη κερατο
- 1 πιπερια κοκκινη καυτερη
- 2 ντοματες
- 1/2κ.γ ριγανη
- 1/2κ.γ μπουκοβο
- 1/2κ.γ μαυρο πιπερι
- 3κ.σ ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοβουμε τις ντοματες σε μικρα κυβακια, την πρασσινη και κοκκινη πιπερια σε μικρες ροδελες.
- Τριβουμε στο τριφτη το ημισκληρο τυρι και θρυμματιζουμε τη φετα με τα χερια μας.
- Κραταμε στην ακρη λιγο και απο τα 2 τυρια και τα υπολοιπα τα βαζουμε μεσα σε ενα πηλινο σκευος μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε καλα.
- Βαζουμε απο πανω μια στρωση απο τα τυρια που κρατησαμε στην ακρη.
- Σκεπαζουμε το πηλινο με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε περιπου για 15΄ η μεχρι να λιωσουν τελειως τα τυρια.
- Σερβιρουμε οσο ειναι ζεστο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου