ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Ενα απο τα πολυ αγαπημενα πιατα και οχι μονο.



ΥΛΙΚΑ
  • 1κιλο χοιρινο σε κομματακια
  • 1 κρεμμυδι ξερο
  • 12 δαμασκηνα χωρις κουκουτσι
  • 1κ.σ μελι
  • 200ml λευκο κρασι
  • Ελαιολαδο
  • Αλατι
  • Πιπερι

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
  1. Βαζουμε το λαδι να καψει καλα σε μια βαθια κατσαρολα και ριχνουμε το κρεας μας μεχρι να ροδισει καλα απ'ολες τις πλευρες.
  2. Μολις ροδισει χαμηλωνουμε την φωτια, ριχνουμε το κρεμμυδι και σωταρουμε για ακομα 2 λεπτα.
  3. Σβηνουμε με το κρασι,  αφηνουμε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε νερο.
  4. Σκεπαζουμε με το καπακι και σιγοβραζουμε για 1 ωρα περιπου. Ελεγχουμε ανα διαστηματα μηπως χρειαστει να προσθεσουμε νερο.
  5. Μετα τη 1 ωρα και αφου το κρεας μας εχει μαλακωσει προσθετουμε τα δαμασκηνα και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλη μιση ωρα.
  6. Σερβιρουμε με ρυζι, ψητα λαχανικα η με πουρε (πατατας, γλυκοπατατας, λαχανικων)

Σχόλια