ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Ενα απο τα πολυ αγαπημενα πιατα και οχι μονο.
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
- 1κιλο χοιρινο σε κομματακια
- 1 κρεμμυδι ξερο
- 12 δαμασκηνα χωρις κουκουτσι
- 1κ.σ μελι
- 200ml λευκο κρασι
- Ελαιολαδο
- Αλατι
- Πιπερι
- Βαζουμε το λαδι να καψει καλα σε μια βαθια κατσαρολα και ριχνουμε το κρεας μας μεχρι να ροδισει καλα απ'ολες τις πλευρες.
- Μολις ροδισει χαμηλωνουμε την φωτια, ριχνουμε το κρεμμυδι και σωταρουμε για ακομα 2 λεπτα.
- Σβηνουμε με το κρασι, αφηνουμε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε νερο.
- Σκεπαζουμε με το καπακι και σιγοβραζουμε για 1 ωρα περιπου. Ελεγχουμε ανα διαστηματα μηπως χρειαστει να προσθεσουμε νερο.
- Μετα τη 1 ωρα και αφου το κρεας μας εχει μαλακωσει προσθετουμε τα δαμασκηνα και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλη μιση ωρα.
- Σερβιρουμε με ρυζι, ψητα λαχανικα η με πουρε (πατατας, γλυκοπατατας, λαχανικων)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου