ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Μια σοκολατενια απολαυση με σπιτικο παγωτο βανιλια!!!


ΥΛΙΚΑ
  • 150γρ. αλευρι
  • 300γρ ζαχαρη
  • 300γρ βουτυρο
  • 4 αυγα
  • 1κ.γ κανελα
  • 250γρ καρυδια τριμμενα
  • Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 250ml νερο
  • 250ml ζαχαρη
  • 1κ.γ χυμος λεμονιου
  • 3κ.σ κονιακ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
  • 250γρ. κουβερτουρα
  • 250γρ. κρεμα γαλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
  • 250γρ. φυτικη σαντιγυ
  • 400γρ. ζαχαρουχο γαλα
  • 400γρ. γαλα εβαπορε
  • 2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκιναμε με το σιροπι. Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη και το χυμο λεμονιου για 5 λεπτα. Αφαιρουμε απο τη φωτια, προσθετουμε το κονιακ και το αφηνουμε στη ακρη να κρυωσει.
  2. Στο καδο του μιξερ βαζουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε καλα μεχρι να ασπρισουν. Λιωνουμε το βουτυρο και το προσθετουμε στο μειγμα.
  3. Προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι, τη κανελα και ανακατευουμε με μια σπατουλα μεχρι να ενσωματωθουν καλα τα υλικα. Προσθετουμε τα καρυδια και το ξυσμα απο το πορτοκαλι και ανακατευουμε παλι να πανε παντου.
  4. Ριχνουμε το μειγμα σε ενα καλα βουτυρωμενο ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για περιπου 30'
  5. Μολις βγει το γλυκο σιροπιαζουμε κατευθειαν οσο ειναι ακομα ζεστο.
  6. Σε ενα μπαιν μαρι βαζουμε τη κρεμα γαλακτος. Μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα σε κομματια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει τελειως. Περιχυνουμε το γλυκο οσο ειναι ακομα ζεστο το γλασσο.
  7. ΠΑΓΩΤΟ: Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτικη σαντιγυ μεχρι να αφρατεψει.
  8. Προσθετουμε λιγο λιγο το ζαχαρουχο γαλα χτυπωντας συνεχεια μεχρι το μειγμα μας να γινει μια παχια κρεμα.
  9. Σιγα σιγα προσθετουμε επισης και το γαλα εβαπορε χαμηλωνοντας την ταχυτητα του μιξερ, τελος προσθετουμε κ τις βανιλιες.
  10. Βαζουμε το παγωτο στη καταψυξη για 1 ωρα να πηξει και μετα το ξαναχτυπαμε με το μιξερ 5' να αφρατεψει.
  11. Επαναλαμβανουμε την διαδικασια 2 με 3 φορες για αν εχει το παγωτο μας τελεια υφη.
  12. Σερβιρουμε ενα κομματι καρυδοπιτα με μια μπαλα παγωτο πανω του και τριμμενο καρυδι.

Σχόλια