ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Πουτιγκα με καρυδοπιτα αντι για βασιλοπιτα; γιατι οχι; Αυτη ειναι μια συνταγη γι'αυτους που εχουν βαρεθει τα κλασσικα, γι'αυτους που θελουν να ξεφυγουν απο τα συνηθισμενα, για τους τολμηρους που δν φοβουνται να δοκιμασουν κατι νεο αντικρουωντας ολα τα επικριτικα βλεμματα στο πρωτοχρονιατικο τραπεζι.


ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. Αλευρι
  • 300γρ. ζαχαρη
  • 300γρ. βουτυρο
  • 4 αυγα
  • 1κ.γ κανελα
  • 250γρ καρυδια τριμμενα
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 250ml νερο
  • 250γρ ζαχαρη
  • 1κ.γ χυμος λεμονιου

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ

  • 1,5lt γαλα
  • 2φλ. ζαχαρη
  • 9κ.σ αλευρι
  • 2κ.σ φρεσκο βουτυρο αγελαδινο
  • 2 κροκους
  • 1 βανιλια
  • 1 κρεμα γαλακτος 35% για σαντιγυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκιναμε με το σιροπι. Βραζουμε ολα μαζι τα υλικα για περιπου 5-6 λεπτα, αφαιρουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
  2. Συνεχιζουμε με τη κρεμα πουτιγκας. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, τη ζαχαρη, το αλευρι, τους κροκους και σε μετρια φωτια τα ανακατευουμε συνεχεια με το συρμα μεχρι να πηξει το μειγμα. 
  3. Αφαιρουμε απο τη φωτια προσθετουμε μεσα το βουτυρο με τη βανιλια και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει το βουτυρο. Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει
  4. Μολις κρυωσει το μειγμα, χτυπαμε τη κρεμα γαλακτος (ιδανικα σε μιξερ) μεχρι να γινει σαντιγυ και την ενσωματωνουμε μεσα με απαλες κινησεις.
  5. Στο καδο του μιξερ βαζουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε πολυ καλα μεχρι αν ασπρισουν. Λιωνουμε το βουτυρο και το ριχνουμε μεσα στο μειγμα.
  6. Αφαιρουμε απο το μιξερ, προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι, τη κανελα και ανακατευουμε καλα με μια σπατουλα μεχρι να ενσωματωθουν τα υλικα.
  7. Προσθετουμε τα καρυδια, το ξυσμα απο πορτοκαλι και ανακατευουμε παλι καλα μεχρι να πανε παντου.
  8. Ριχνουμε το μειγμα σε ενα καλα βουτυρωμενο ταψακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για περιπου 30'
  9. Μολις βγαλουμε απο το φουρνο, σιροπιαζουμε κατευθειαν (ζεστο γλυκο-κρυο σιροπι)
  10. Οταν απορροφησει το σιροπι απλωνουμε τν κρεμα και προαιρετικα πασπαλιζουμε με τριμμενα καρυδια και κανελα.

Σιγουρα αυτο το πρωτοτυπο πρωτοχρονιατικο γλυκο θα σας μεινει αξεχαστο!!!

Σχόλια